Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) önderliğinde 25. Avrupa İnsan Yönetimi Konferansı, 29-30 Eylül’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kongrede, Avrupa İnsan Yönetimi Derneği (EAPM) ,Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu (WFPM) delegeleri ve 70’ten fazla ulusal insan yönetimi derneğinin 450 binden fazla üyesini temsil eden WFPMA’nın yedi kıtadan temsilcileri stratejik bir beyin fırtınasında buluştu.
Konferans katılımcıları,Anadolu’nun folklorik ritmi ile kucakladı.
Konferans 29 Eylül’de Avrupa İnsan Yönetimi Derneği Başkanı, Duurstede Groep Kurucu ve Başkanı Pieter Haen, PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Selen Kocabaş ve işadamı Cem Boyner’in açılış konuşmalarıyla başladı.
YÖNETİCİLİĞİ ve YARATICILIĞI ile meşhur Cem Boyner ,hayatı boyunca yaşadığı deneyimlerle önerilerini destekleyerek bizlerlere de gerçekçi bir deneyimi yaşattı.
‘’BEN BİR FİKİR SATICISIYIM’’oturumunda konuşan Cem Boyner; “Fikirlerimizi,heyecanlarımızı satabildiğimiz kadar varız.
Bazen projelerimizi mükemmel olduğundan emin olduğumuz için satamayabilirsiniz. Harika projelerin
kendi kendini satacağından çok fazla emin olmak, o projenin sahipsiz kalmasına neden olabilir.Olağanüstü bir teklifi, olağanüstü fikirleri kendinizden çok emin olduğunuz için küçük bir hata ile mahvedebilirsiniz.’’dedi.
Oturumunu,“Şampiyonları, takipçileri uçurur!” diyerek, yöneticilerin takipçilerinin liderleri öne çıkardığını ve dolayısıyla daha önemli olduklarının mesajının vererek bitirdi.
EAPM Başkanı Pieter Haen ise açılış konuşmasında, konferansın uluslararası piyasalarda başlayan dalga-
lanmanın çalışma hayatına olacak etkisi ve insan kaynakları yöneticilerinin gelecek dönemde önem vermesi
gereken stratejilerin konuşulması için büyük bir fırsat olduğunu söyleyerek başladı.
Haen,”yangın yerine dönen” diyerek altını çizdiği uluslararası piyasalardaki dalgalanmanın işgücü piyasasında da büyük bir etki yaratacağı uyarısında bulundu. İnsan kaynakları yöneticilerinin bu yaşanan dalgalanmanın istihdam ve şirket çalışanlarına etkisi konusunda çalışmalar yapmaları gerektiğini söyleyen Haen, ayrıca gelecek dönemde Dünya’daki yeni istihdam politikalarının da iyi belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Avrupa’nın 2030 yılına gelindiğinde, büyümesini sürdürmesi için 45 bin yeni istihdama ihtiyacı olacağını, ancak mevcut nüfus artışının bu olanağı sağlamadığını belirten Haen, insan kaynaklarının artık küreselleşen Dünya’da farklı demokratif yapıdaki çalışanları ve yetenekleri nasıl şirketlere getireceği yönünde çalışma yapmaları gerektiğini belirtti.
Konferansın ikinci günü İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Özince‘nin İstanbul Finans Merkezi konulu konuşması ile katılımcıları bilgilendirdi.
Psikolojinin Indiana Jones`u olarak tanınan Klinik Psikolog Dr.Robert Biswas-Diener “İş yerinde cesur olmak” başlıklı oturumuyla, “Para,Kariyer ve Mutluluk” konusundaki farklı yorumlarını paylaştı.
Konferansın kapanış konuşmasını ise 30 Eylül Cuma günü “İşyerinde Eğlenmenin 301 Yolu” kitabıyla dünyada yeni bir akımı başlatan ünlü danışman yazar Leslie Yerkes yaptı.
Yerkes, pozitif, yüksek performanslı işyeri kültürü ve işyerinde eğlence konularında ileri gelen bir uzman olarak tanınıyor. Leslie Yerkes ‘’Eğlencenin başarılı kültürleri nasıl desteklediğini belirterek, kurumların eğlenceyi çalışan ve müşteri sadakatini artırmak, bireyleri ve ekipleri motive etmek olarak kullanabilecekleri yönünde yeni bir akım olarak uygulandığını’’ifade etti.
Her yıl olduğu gibi bu yılda sektörün ilgisini çekmeyi başaran PERYÖN ,
Gelecek vizyonlarında ‘’İNSAN KAYNAKLARININ EGO ÇATIŞMALARINI EN AZA İNDİRGEYİCİ YÖNETİM VE İLETİŞİM YÖNTEMLERİ’’ üzerinde yoğunlaşmaları durumunda sektöre önemli bir katma değer sağlayabilir.
Leave a Reply