“İstanbul World Political Forum  (IWPF ) ”, 26-28 Haziran 2013  tarihleri arasında   İstanbul Wow Otel’de  yabancı ülkelerden çok sayıda bakan, akademisyen, şirket Ceo ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşti.
“Yeni Bir Dünya Kurmak-Building A New World” ana temasıyla düzenlenen Forum’un açılış konuşmasını  Istanbul World Political Forum Başkanı Ahmet Eyüp  Özgüç yaptı.
Konuşmasında, “Dünyanın herkesi kucaklayan yeni bir düzene ihtiyacı var. İnsanların özgürce düşünebildiği, yönetime katılabildiği, ürettiği ve üretimden adilce pay alabildiği bir düzen. Bu düzenin çok taraflılık, katılımcılık ve adil bir ekonomik sistemi de kapsayan kültürel bir birliktelik içermesi gerekiyor. Bunun için de yeni bir anlayışa, uluslararası ekonomik ve diplomatik örgütlerin yeniden yapılanmasına ihtiyaç var. World Political Forum bu arayışın önemli bir parçasıdır ” diyerek  ‘’POZİTİF  YÖNETİŞİM’’e dair önemli alt açılımları vizyoner bir tutumla sundu. Aslında ’’POZİTİF  YÖNETİŞİM’’, ülkelerin ise hem sosyal hem de adil bir ekonomik sistemi yapılandırmalarında, hem de  küresel krizlerin ‘’İNOVATİF ‘’ bir anlayışla atlatılarak şirketlerin  performanslarının arttırılmasında önemli bir  çözüm yöntemidir.

Forum’un ‘’2014 Küresel Ekonomisini Planlamak’’ başlıklı oturumunda  bir konuşma yapan Irak Başbakan Yardımcısı Salih Al-Mutlaq, Türk firmalarını Irak’ta yatırım yapmaya davet ederek,
“Biz gençlerimize iyi bakmalıyız. Ülkemizdeki ekonomi onlarla canlanır. Irak’ta tek taraflı bir ekonomi bulunmakta. Bunun yüzde 95’ini petrol oluşturmakta. Ama bu sağlıklı bir gelişme değil. Gelir kaynaklarını çoğaltmamız lazım. Bunun için Türk şirketlerini ve uluslararası şirketleri Irak’a davet ediyoruz. Bizim şu anda Türkiye ile işbirliğimiz 15 milyar dolara yaklaştı ve bunun yüzde 70’i Kürt bölgesiyle. Biz bunu beraber başarmak istiyoruz. Tarihi geçmişimizi kullanarak çok güçlü bir işbirliği yapmalıyız. Ayrıca su konusu çok önemli.” dedi.

Forum’dan  sonuç  mesajlar:
World Political Forum’da dünyanın önde gelen sorunları ve sorunların çözümlerine ait  vizyonların  paylaşılması,
Katılımcılara, dünyanın farklı coğrafyalarındaki yeni partnerlerle yeni bağlantılar kurma ve iş olanaklarını geliştirme fırsatı sunması ve  bu yanıyla iş dünyası için “İstanbul Network Kulübü” özelliğini de giderek geliştirmesi açısından her yıl izlenmesi gereken önemli bir kongre niteliği taşımaktadır.

Denizcilik Sektörü  haber linki;   http://www.virahaber.com/haber/yeni-bir-dunya-kurmak–28691.htm