Türkiye’nin en etkin ve en geniş katılımlı sivil toplum platformlarından olan KOBİ Zirveleri’nin IX.su 20-21 Mart’ta İş Bankasının Ana sponsorluğunda İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

     “KOBİ’ler için  Yeni Fırsatlar ve Pazarlar” ana temasıyla gerçekleştirilen oturumlarda; “Dünya’da ve Türkiye’de Mali Finans Politikalarının Piyasalara Etkisi”, “Başarıya Giden          Yolda, Teşvikler ve Destekler”,“KOBİ’ler Yeni Pazarlar ve Rekabet Destekleri”, “KOBİ için Alternatif Finans Kaynakları”,“Piyasalarda Meydana Gelen Yeni Gelişmelerin                      Sektörler Üzerindeki Etkileri”  konuları, kamu ve özel kesimin en üst düzeyde kurumsal katılımıyla oturumlarda ele alınarak KOBİ’ler için dönüşümü esas alan bir yol haritası            oluşturuldu.  TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aktepe açılış konuşmasında, KOBİ’lerimizin sorunlarının iş dünyamızın güçlü STK’ları, odaları, birlikleri ile birlikte,            bürokrasinin dinamik unsurlarını ve üniversitelerimizin akademik gücünü işin içine katarak başarabileceğimizi belirtti.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan;“‘KOBİ’ler İçin Yeni Pazarlar ve Rekabet Destekleri, Bilişim ve İnovasyon’ gibi önemli konuların ele alındığı zirvenin önemine değindi.Kaplan: “Günümüzde, KOBİ’lerin ülke ekonomilerinde sahip olduğu oransal büyüklük bir yana, toplam istihdam, katma değer, yatırım, vergi, ihracat ve krediler içindeki paylarının da önemli boyutlara ulaştığı görülmektedir.
Bu nedenle kalkınma ve büyümenin itici gücü olan KOBİ’lerimize büyük önem veriyoruz. Küreselleşme süreciyle birlikte, KOBİ’lerimizin mevcut pazarlarını geliştirmeleri amacıyla yaptıkları, tanıtım ve tutundurma çalışmaları ile yeni ve potansiyel pazarların araştırılması faaliyetlerini destekliyoruz” dedi.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş da, dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşanan bir ekonomik buhranın, diğer ülkelerin de buhranı haline geldiğini kaydetti.
İstanbul Sanayi Odası Başkanı (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük de, dünya ekonomisine yönelik algı ve kabullerin kökten değiştiğini ifade ederek, kriz sonrası dünyada, ekonomik merkezlerin, Batı’dan Doğu’ya doğru kaydığını, merkezlerin yer değiştirdiğini ve ölçeklere yaklaşımın da değiştiğini söyledi.
Küçük, “Bugün, artık, bütün dünyada, KOBİ’ler, her zamankinden daha önemli hale gelmiş,küresel rekabetin asli unsurları olarak, ekonomi gündeminin merkezine oturmuşlardır. Girişimcilik, inovasyon, yenilikçilik, esneklik gibi rekabetçi özellikler KOBİ’ler ekseninde tartışılır olmuştur. Küresel rekabette öne geçmenin yolu, öncelikle KOBİ’leri dönüştürmekten geçmektedir” dedi.

IX.KOBİ  ZİRVESİ LİNKİ:http://www.virahaber.com/haber/ix.kobi-zirvesi-ve-gelecegi-27778.htm