11.Pazarlama Zirvesine, KEVIN ROBERTS’in’’ KATILIM VE DENEYİM EKONOMİSİ’’ damgasını vurdu.
İş dünyası 8-9 Aralık tarihlerinde Management Centre Türkiye tarafından Lütfi Kırdar’da bu yıl on birincisi gerçekleştirilen Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi’nde buluştu.
“Düşünüyorlar mı? Hissediyorlar mı?” temasıyla müşteriyi hayatın merkezine koyan Pazarlama Zirvesi’ne ülkemizin ve dünyanın önde gelen iş, strateji ve pazarlama liderleri katıldı.
Zirve bu yıl da, yeni dünya düzeninde yeni pazarlama sistemlerini ele alan liderlerin yaklaşımlarıyla önemini bir kez daha vurgulamış oldu.
Magnus Lindkvist’in konferans başkanı olduğu Zirve’ye konuşmacı olarak katılan Kevin Roberts, Lovemarks’ın pazarlamaya olan yaklaşımından ve dijital gelecekte kazanmanın esaslarını anlatarak sözlerine şöyle devam etti.
‘’Dikkat ekonomisinden cazibe ekonomisine ve daha sonraki süreçte de KATILIM EKONOMİSİNE hızlı bir geçiş yaptık.HAYAT PAYLAŞMAK İÇİNDİR
Tüketicilere deneyim yaşatarak duygularını harekete geçirin ve katılımlarını sağlayın.’’
‘’DOT-Do One Thing’’ile şirketlerin ve çalışanların bu ilke üzerinden hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Kevin Roberts, ‘’ Dünyaya iyi bir yer haline getirmek için bir şey yapın ‘’dedi.
Management Centre Türkiye Genel Müdürü Tanyer Sönmezer, “Duygulara Hükmedin” başlıklı konuşmasıyla müşterilerin duygularına odaklanmayan şirketlerin geleceğinin olmadığının altını çizdi. “Ürün ya da hizmetiniz müşterinizde hangi duyguları yaşatıyor hiç düşündünüz mü? Aslında birçok duygu olsa da tüm duygular altı temel duygudan oluşuyorlar. Onlara hükmettiğinizde ve yönettiğinizde işiniz çok kolay.
ALTI SİHİRLİ DUYGU İSE AŞK, ÖFKE, KORKU, ARZU, NEŞE VE HÜZÜN.
Müşterileriniz bu duyguların hangileri ile acaba hangi ürünleri ya da hizmetleri satın alıyor?” diyen Sönmezer bu altı duygunun tüketim tercihlerini ve müşteri davranışlarını nasıl şekillendirdiğini ve müşteri deneyimlerini tasarlarken duygulara odaklanmanın getirdiği faydaları anlattı.
“Dört ana başlık belirledik: Duygular, sadelik, özgün olmak ve kolaylık. Bugün müşterilerin ürün ve hizmetlere sadakatinin bir ömür boyu sürmesi pek mümkün değil, çünkü işin içine duygular girdiği zaman duyguların daima bir sebebi olması gerekmiyor. O nedenle danışma kurulumuzun belirlediği dört ana başlıktan biri duygular. Diğer yandan karmaşık bir sığlık yerine sade bir derinlik olmalı diyoruz. Bunu yaparken de özgün olabilmeli müşteriye sunulanlar. Dolayısıyla üçüncü boyut özgün olmak. Dördüncü boyut ise kolaylık olarak belirlendi bu yıl. Bu kadar zorlukla dolu bir dünyada kolaylık fark yaratmalı diye düşündük. İşte tüm bunları yaparken adını da değiştirdik konferansımızın yeni dünya düzeninde müşteriyi hayatın merkezine koymadan başarı gelmeyeceği için artık zirvemizin adı Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi oldu. Bu çağı hep birlikte yaşarken zirvemizin pazarlama ve iş dünyasına daha çok destek olması arzu ediyoruz.”
Bu yılki Zirve’de müşteri deneyimi, duygular, değişen tüketici davranışları, yeni tüketim modelleri, dijital ve sosyal pazarlama ve Türkiye’den başarı örnekleri öne çıkan konular arasında yer aldı.
Leave a Reply