Büyük  Verinin  Koşusu
SAP Database ve Teknoloji Dünya  Başkanı Steve Lucas’ın gerçekleştirdği açılış konuşması, bir iş kolunun sağlıklı yürüdüğüne dair belirtiler yaklaşık 100 yıldır  değişmezken, bilgi ve verinin bu sağlığı etkileyebilecek kadar  arttığı gerçeğini ele alan Lucas, iş dünyasının bilinen gerçeklerine başka bir aBu yıl 17’inci kez düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği olan SAP Forum, 5.000’e yakın katılımcıyı ağırladı. “Yepyeni Bir Yarış” başlığıyla hızla değişen koşullarda rekabetçi kalabilmenin yöntemlerini masaya yatıran etkinlik, inovasyon ve teknoloji gurusu olan SAP Veritabanı ve Teknoloji Dünya Başkanı Steve Lucas’ın açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye’deki müşterilerinin toplamı dünyanın 25’inci büyük ekonomisine eşit olan SAP,  Türkiye’nin ve dünyanın “en iyi” şirketlerinin sunumlarının  izlendiğietkinlik profesyonellere yeni bir vizyon sundu.

SAP Veritabanı ve Teknoloji Dünya Başkanı Steve Lucas, SAP Forum’un açılışında yaptığı konuşmada mobil teknolojiler ve bulut bilişimin şirketlerin iş yapış biçimlerine katkılarının yanı sıra son yılların teknoloji trendleri arasında ilk sıralarda yer alan büyük veri kullanımının iş dünyasına etkilerini de dikkat çekici örneklerle analiz etti. Perakende devlerinin büyük veriyi kullanarak promosyon stratejilerini nasıl belirlediği ve bankacılık sektöründe yürütülen risk analizi süreçlerinde büyük veri kullanımı sayesinde ortaya çıkan yenilikçi yöntemlerden nasıl yararlanıldığı gibi kritik konulara değinen Steve Lucas, iş dünyasında büyük veri kullanımını tüm detaylarıyla inceledi.
Steve Lucas, CEO’ların işlerini hala 20. yüzyıl konseptine dayalı işaretleri veya ölçütleri kullanarak yürütmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Bugün dijital bir dünyada yaşıyoruz. Yaptığımız şeylerin çoğu elektronik olarak kaydediliyor, işleniyor, birbiri ile etkileşiyor, sosyalleşiyor ve hatırlanıyor. Bu da kurumlara, bu dijital bilgilerin tümünü kullanarak yeni ölçütler veya çözümler etrafında işlerini oluşturma fırsatı veriyor. Örneğin, yeni dijital işaretler kullanılarak tıbbi kurumların kanser tedavisini kişiselleştirilmesi mümkün oluyor. Perakendeci mağazalar, müşterileri için gerçek zamanlı bilgi ile zenginleştirilmiş deneyimler oluşturabiliyor. Devletler ise vergide sahtekarlık yapanları daha iyi belirleyerek milyarlarca dolar tasarruf edebiliyor. SAP, gerçek zamanlı veri platformu ile bu yenilikçiliği kurumlara sağlıyor. Yeni bir platformda veriyi nasıl yöneteceğimizi ve analiz edeceğimizi yeniden tanımlıyoruz. Böylece şirketler 21. yüzyılda iş yapma yöntemlerini yeniden keşfedebilirler,” dedi.

Konuşmasında son dönemin dikkat çekici başlıkları arasında yer alan büyük veri konusuna önemli bir yer veren Steve Lucas, büyük verinin geleceğine ilişkin sorulara da yanıt verdi: “Büyük veriden sonrası daha büyük veri. Bunun başka bir açıklaması yok. Neredeyse hiçbir şeyin silinmediği bir dünyada yaşıyoruz. Veriler silinmiyor, elenmiyor ve sürekli birikmeye devam ediyor. Ama elinizdeki verinin ne kadar büyük olduğu önemli değil. Önemli olan, bu veriyi nasıl işlediğiniz, ne şekilde kullandığınız ve iş süreçlerinde yararlanmak için neler yaptığınız. Yöneticilerin, çalışanların ve tabii ki tüm şirketlerin veriye doğru ve hızlı şekilde ulaşmaya, bunu mobil cihazlara iletmeye gereksinim duyduğunu hemen her sektörde görüyoruz. Bu süreçlerin profesyonel ve kurumun ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş bir anlayışla yönlendirilmesi gerekiyor. Şirketlerde veriden sorumlu olacak ‘Chief Data Officer’ (Veriden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi) gibi bir pozisyon yok, fakat bu pozisyona şiddetle ihtiyaç var ve bu ihtiyaç giderek daha da artıyor.”

SAP’nin Türkiye’deki tüm müşterilerinin toplamı dünyanın 25’inci ekonomisine eşit
Açılış konuşmasından sonra söz alan SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise “KOBİ’ler dahil, Türkiye’deki tüm müşterilerimizin toplamı dünyanın en büyük 25’inci ekonomisine eşit. Amacımız böylece Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10’uncu ekonomisi olma hedefini başarmasında pay sahibi olmak” dedi.