Önümüzdeki 3-4 sene içinde YAPAY ZEKA iş dünyasına girecek ve insanlar YAPAY ZEKA (ROBOTLAR) ile beraber çalışacak. ( Ben Hammersley- Fütürist, Teknoloji Gurusu ve Gazeteci/ PERYÖN 22. İnsan Yönetimi Kongresi  )

Bu iş dünyamızı ve yaşam şeklimizi değiştirecek.

Reuters, İngiliz haber ajansında yazılan haberlerin çoğu robotlar tarafından yazılıyor. Londra’da finans işlerinin %90’ı YAPAY ZEKA tarafından yapılıyor.

Peki çok yakında çalışanların yarısının insan olmadığı şirketlerde  ne yapacağız?

İş dünyasının, şirketinizin ve sizin geleceğiniz değişecek.

Bu değişim bazı şirket ve insanlar için çok iyi olacak ama bazı şirket ve insanlar için çok kötü olacak.

Şimdiden önlemlerinizi alın.Ne gibi önlemler alabiliriz?

Bilgisayarlar mantıksal sorun çözümünde çok  iyi.

Sorun çözmek için ‘’Yaratıcılık veya psikolojik açıdan değerlendirme, Empati Kurmak’’ gerektiğinde bilgisayarlar başarılı olamaz.

Ve onlar asla SEVGİ NEDİR bilmezler.

Çünkü bilgisayarlar bu anlamda otistiktiler.

O halde becerilerinizi geliştirin, teknolojinin yerinizi alamayacağı becerilerinizi geliştirin, daha yaratıcı olun, odağınıza DEĞERLER’i yerleştirerek yaşamaya çalışın..

Ve şirketler sizlere önerim;

Yaratıcı, verimli çalışan istiyorsanız, çalışanlarınıza kapısı olan ofisler vermeye çalışın, araştırmalar da böyle söylüyor.

Sonuçta şirketiniz çalışanların da STRES’in  azaldığına, VERİMLİLİK ve YARATICILIĞIN  daha arttığına şahit olacaksınız, hem de çok basit şekilde, öyle milyonlarca TL verip yurt dışından anketler getirip yaptırmanıza  gerek kalmadan.

ÇÜNKÜ BU DEĞİŞİMİN FARKINDALIĞINI SİZ  YAŞAYACAK  VE  YAŞATACAKSINIZ.

(Kaynak: Zihin Mühendisliği- Perihan USTA)