İnsanlığın bilincinde “KARANLIKTAN  IŞIĞA  İLERLEME”, DEĞİŞİM  VE  DÖNÜŞÜM başladı.

Değişim, insan  ZİHNİNDE’ki uyanışla, duygusal ve ruhsal dünyanıza  bütünsellik getirmeyi hedefleyerek başladı.

Bu ‘’Değişim ve Dönüşüm’’ zihnin doğasın da geçerlilik tarihi  olan  bir yazılım gibidir. Onun açığa çıkma zamanı  geldi . Zaman ŞİMDİ’dir. Çünkü doğumla başlayıp  ölümle   biten   yaşam   yolculuğu, 21.Yüzyılda    oldukça   zorlu  bir   serüvene  dönüşmüş durumda. insanlar  artık  öngörülemeyen  bir dünyada yaşamakta ve ‘’Yeni Denge’’ arayışında. Bugün tüm dünyada bireyler, iş dünyası  ve toplumlar  bu yeni düzende  yaşamlarında  neden ısrarla denge arayışındalar, hiç  düşündünüz mü? Bu arayışın nedeni, her bireyin iç dünyasında gittikçe artan bir boşluk ve bu boşluğun pozisyon,ilişkiler,para vs..gibi  güçlerle  doldurulamamasından.

Dünya nüfusunda insanlar gittikçe  yalnızlaşıyor, Varlıklarını   sorgulamaya   başlıyor. Ben niye varım? Ben var mıyım haline dönüşüyor, yeni bilgi arayışlarıyla zihinler  doyurulmaya çalışılıyor. İNSANIN  2.CİL   KİŞİLİKLERİ, AVATARLAR  ortaya   çıkıyor, sezgiler güçlenirken diğer bir yandan da zihinler ipotek altına alınıyor. Toplumda gittikçe artan bilgi ofislerine,  felsefecilere,  psikologlara başvuruluyor. Evet , insanlar  sorun  içinde, ama  bu  sorunlarla  ne  yapacaklarını  bilmiyorlar. Bu  karmaşa   içinde endişeye kapılıyor  ve  yaşamlarında  anlam  aramaya  başlıyorlar. Sonuçta , sadece doğmak, çoğalmak ve ölmek ile sınırlı bir yaşam  olamayacağını  anlayan  insanoğlu  bu arayışını  sürdürmekte  ve  farkındalıklı  yeni  bir  yaşam düzenini  tercih  etmekte.

Yeni  düzende hızla yükselen kavram,  ‘’Yaşamda Anlam’’ arayışı ve  insanların şiddetle ihtiyaç duydukları   SEVGİ. Bu yüzden  dünya üzerinde  gerçek anlamda yükselen bir  ‘’Sevgi  Çağı’’ından bahsedebiliriz. İnsanoğlunun hamuru sevgi ile yoğrulmuştur. İnsanoğlu  neden yapılmışsa onu arar. Aradıkça  fark eder ki  ÖZ’e Dönüş Yolculuğundadır beden, Ve  farkındalıklı bir hayat yolunda yol almaktadır  insan. Bu  iniş ve çıkışları olan,  zorlu bir yoldur. Ancak unutulmamalı ki zorluğun mükafatı  kazanılmış zaferlerdir. Ve bu zaferleri  ilk kez  kazanmıyoruz,  defalarca kazandık. Bu yüzden insanlar bu yolda değişim ve kararlılıkla ilerliyor.

Bu değişimi sosyal medyada hızla yayılan Selfie modası’ndan da  gözlemleyebilirsiniz. Nasıl mı? Selfie bize şu mesajı veriyor; İnsanoğlu kendini tanımaya açlık hissediyor. Sosyal medyada resmini görmekten ve beğenilmekten  hoşlanıyor. Kendini öne çıkararak, beğeni toplayarak  ‘’ Zihinsel Değişim’’i gerçekleştirdiğini sanıyor.

Evet insanoğlu bir değişim yaşıyor .

Değişim  doğru, ancak bu yöntem  çözüm getirmiyor.

Çünkü  bu tür beğenilerle gelen değişimler kalıcı değildir, anlıktır, gelip geçicidir. Bir  saniye sonra fotoğraf  kareleri  unutulur  ve unutulmaya mahkumdur. Çünkü insanların zihinleri açtır, hep yeni şeyleri almak ve hemen tüketmek ister. Böyle bir düzende  zihinler doymak nedir  bilmez ve insanoğlu gittikçe dengede kalmakta zorlanır.

Bu yüzdendir ki  ‘’ YENİ  DÜNYA DÜZENİ’’nde, gerçek ve kalıcı  değişim ancak ‘’ZİHİNSEL DEVRİM’’ ile gerçekleştirilebilir.