Perihan USTA

Yönetim Danışmanı & Eğitim Bilimci Araştırmacı Yazar,Baş Denetçi

Category: KİŞİSEL GELİŞİM

ASPIRATIONAL GENERATION

ASPIRATIONAL GENERATION,BBMG ve Globescan’ın 22 ülkede yaptığı bir araştırmayla tüketici sınıflamasına getirdiği yeni bir kavram.

X,Y,Z jenerasyon sınıflamasından, “tüketiciler kim ve dünyayı nasıl algılıyor,görüyor” bakışı ile yapılan bir sınıflama hızla yükseliyor.Tüketicileri yaşa göre değil ihtiyaçlarını karşılamadaki arzuları,diğerlerini etkileyenler ön plana geçiyor.

Peşine takan,öykünülen tüketiciler.Bunlar başkaları tarafından doğru işler yapan insanlar olarak görülüyor. Tarzları,sosyal statüleri ve sürdürülebilirlik değerleri olan bu nesil, pazarlamaya yön veriyor.

4.Sanayi Devrimi

Ey sevgili ülkem Türkiye, 4.Sanayi Devrimi geliyor
Bu treni lütfen kaçırma…..
Ekonomik hayatı şekillendirecek olan 4.Sanayi Devrimi, Endüstri 4.0, sanayideki mevcut üretim anlayışının ilerleyen teknolojik gelişmelerle birlikte yeniden şekillenmesi anlamına geliyor. Bu yeni üretim biçimi ve anlayışını ise, sadece bir teknoloji ile açıklamak mümkün değil.
Siber-Fiziksel Sistemler (üretim sürecindeki türlü araç ve gerece entegre edilmiş, sensör ve işleticilerle donanmış, internet bağlantılı akıllı elektronik sistemler),
Nesnelerin İnterneti ve Big Data gibi birçok farklı kavram ve uygulamaların üretim sistemlerine ve tüm değer zincirine eklenmesiyle ortaya çıkan yeni bir anlayış.
Endüstri 4.0 devamlı bir dijitalizasyon ve sonuç olarak da ekonomideki tüm üretim birimlerin birbirleriyle bağlanmasını öngörüyor.
Bugün başta ALmanya ve ABD olmak üzere gelişmiş ülkelerin gündeminde yoğun bir şekilde yer alan Endüstri 4.0 ile fiziksel parça, araç ve makinelerin internet üzerinden birbirleriyle iletişimde olmaları söz konusu olacak. Bu sayede örneğin “tam zamanında” lojistik hizmetlerinin çok daha verimli çalışabilmesi veya makine arızalarının önlenebilmesi sağlanabilecek. Bütün bu değişimler ile birlikte üretimdeki atıl zamanın azaltılması ve sonuç olarak kaynakların daha verimli kullanılması mümkün kılınabilecek.

Endüstri 4.0 neden önemli?

-Endüstri 4.0 ile imalatta daha fazla otomasyon, müşteri tercihlerine daha fazla bağlı seri üretim, iyileştirilmiş imalat kalitesi, yerelleşen imalat süreçleri, inovasyon süreçlerinin hızlanması ve daha az kaynak kullanımı hedefleniyor.
-Endüstri 4.0 tüm üretim süreçlerine daha fazla esneklik ve özgürlük getirebilecek sistem ve uygulamalardan oluşuyor.
-Bu uygulamalar sayesinde müşterilere yönelik tamamen kişiselleştirilmiş ürünler üretmenin marjinal maliyeti oldukça düşüyor.
-Veri iletimindeki hızın artması ve 3 boyutlu yazıcıların yaygınlaşması sayesinde ürünlerin müşteriye daha yakın merkezlerde üretiminin sağlanması mümkün kılınıyor.
-Endüstri 4.0 kavramının önemli parçalarından biri başta enerji olmak üzere kaynakların verimli kullanılması. Bu çerçevede ana hedef, imalat süreçlerinin bütünsel olarak, yani üretkenlik, verimlilik ve kaynak kullanımı boyutlarında optimizasyonunu sağlayabilme

ÇALIŞAN BİYOLOJİSİ VE ZİHİN SİSTEMİ

21.Yüzyılda şirketler ‘’Karmaşık Yönetim’’ ile sorunlarını çözmeye çalışıyorlar.
Dünyada gittikçe artan ‘’Gelecek Belirsizliği’’ yüzünden şirketler , krizlerle baş edebilmek için bu yönteme merak sarıyor.
‘’Yapay Zeka, BSG –Business Systems, BI-Business Intelligence’’ işletme sorunlarını belli bir noktaya kadar çözebiliyor, ya sonra…?
“İşin Biyolojisini” yöneten “Çalışan Biyolojisi” devreye giriyor.
21.Yüzyıl şirketleri ayakta kalabilmek, rekabet gücünü ve karlılığı arttırabilmek adına şirketin patron veya CEO’su doğal olarak performans baskısını devamlı sürdürüyor.
Bu baskı kısa vadede işletmenin cirosunu, kârını pekâlâ arttırabilir.
Ancak uzun vadede baskıdan bunalan çalışan ‘’Mesleki Etik’ten’’ ödün vermek zorunda kalarak, gittikçe artan bir risk yüklenmeye başlar.
Zamanla riski yönetemez hale gelir.
Sonuçta biyolojisi tehdit altında kalan çalışanlar topluluğunun “Kurumsal Performans”a etkisi negatif yönde hızla artar.
Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan mahrum olma misali.
Şirketlerde ki ”Negatif Performans”ı çok iyi sorgulamak gerekir;
Çalışanlar ‘’Teknoloji ve Performans Tekniklerini’’en uygun tarzda kullanırken, şirkette aşırı risk iştahı neden arttı?
Patron veya CEO’nun AÇGÖZLÜ oluşu bu gidişe neden olabilir mi?
2001 yılında ABD’nin Dünya devi şirketi Enron sizce neden battı?
Şirketi ’un yaptığı ölümcül hatalarından biri de Enron’u yöneten CEO’nun açgözlülüğü idi.
Şirketlerin karlılığı için işin biyolojisi önemli ama 21.Yüzyıl İş dünyasında “Çalışan Biyolojisi” çok daha önemli. İnsan biyolojisinin kaynağı, bedene kumanda eden Zihin Sistemi, aşırı baskıda karmaşık hale gelir, beslenemez, zayıflar ve asli hedefini kaybeder.

Karmaşık zihinlerle şirket karlılığını sürdürülebilir kılmak mümkün değildir.
Oysa ki zihin sistemini ”Değerlerle Beslemek” , şirketlerde “Mesleki Etik Değerlere” sahip çıkmak, sürdürülebilir karlılığın en önemli yapıtaşlarından biridir. (Zihin Mühendisliği)

YENİ GERÇEKLİK

Yeni Dünya ve Yeni Biyolojiniz ne ister, biliyormusunuz?

Kendi zaman çizginizi sahiplenerek;

Şarkı söylemek, dans etmek ve yaratmak ister.

Yani yaşamın mutlak neşesini deneyimlemek ister.

İşte bu YENİ GERÇEKLİK’tir.

Kaotik bir dünya ve KADER’i belirleme modu

R2KAOTİK BİR DÜNYADA YAŞARKEN KADER’İ BELİRLEME MODU’NA GEÇEBİLMEK!
Veriler esnek ve akışkan olmayı vurgularken memleketimizde tam tersine bir ortam yaratılmakta, boyun eğdirme politikası ve buna dayalı direnç….
Hepimize kolay gelsin…
Kendi kaderinizi belirleme ve tamamlanma arzunuzu kuvvetlendirmek için çaba göstermeniz çok önemlidir.
Ego benliğe hizmet etme modundan Ruha hizmet etme haline evrimleşmelisiniz. Ruhunuz “Evrensel Bütüne” bağlı olan parçanızdır. Acı ve ıstırap (ego güdülü)  vasıtasıyla zor yolla şefkat elde edersiniz veya Yüksek ruhunuz  ve Tanrı Işınınız ile yeniden birleşme süreciyle (Ruhun ilham ettiği) kolay yolla şefkat elde edersiniz.  (Saffet Güler ile birlikte)

© 2024 Perihan USTA

Theme by Anders NorenUp ↑